O-I ontwikkelt en produceert nieuwe 30cl fles voor Bavaria’s 300ste verjaardag

O-I ontwikkelt en produceert nieuwe 30cl fles voor Bavaria’s 300ste verjaardag

Familiebrouwerij viert 300-jarig bestaan met nieuw design en Koninklijk predicaat

Schiedam -- Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, kondigt met trots aan dat O-I ter gelegenheid van het 300-jarige bestaan van de brouwerij Bavaria een nieuwe bierfles heeft ontwikkeld en deze als alleenleverancier ook produceert. De introductie van het nieuwe design is alweer een mijlpaal in de rijke geschiedenis van de familiebrouwerij.

De familie Swinkels is sinds 1719 eigenaar van Bavaria. Ter gelegenheid van dit jubileum lanceerde de brouwerij een nieuwe bierfles. Daarenboven ontving het bedrijf in april dit jaar het predicaat Koninklijk. Sindsdien heet de groep Royal Swinkels Family Brewers. Ter gelegenheid van dit jubileum lanceerde de brouwerij een nieuwe bierfles. O-I was van het begin af aan betrokken bij het ontwerpproces en zorgde er tevens voor dat de nu reeds iconische fles technisch uitvoerbaar zou zijn.

“Innovatie en kwaliteit hebben bij Bavaria door de geschiedenis heen altijd centraal gestaan”, zegt Patrick Waegemakers, Segment Manager Beer, Spirits and Wines Packaging Benelux. “Dat is bij de zevende generatie van de Familie Swinkels, die nu het bedrijf leidt, niet anders. De afgelopen twee jaar heeft O-I samengewerkt met zowel het bedrijf als met het designbureau om een nieuwe, innovatieve, eigen model 30cl bierfles te ontwikkelen. Het was een intensief proces waaraan het hele O-I team, waaronder het team van de glasfabriek in Leerdam, zijn kennis en ervaring heeft bijgedragen, met een fantastisch eindresultaat.”

De nieuwe, donkerbruine fles heeft een moderne look en straalt de passie voor bier uit van de familie Swinkels. Opvallend is de lange, strakke hals met daarin het welbekende Bavaria-kompas in embossing. Ook het etiket is aangepast en er wordt nu gebruik gemaakt van de kleur Royal Blue, een directe verwijzing naar het predicaat Koninklijk. De eigentijdse uitstraling past perfect bij het Bavaria van nu. 

“Het geeft altijd een extra dimensie wanneer je als voorkeursleverancier wordt gevraagd voor een dergelijk uniek project, dat maar eens in de zoveel tijd voorkomt”, voegt Patrick Waegemakers toe. “Wij zijn dan ook bijzonder trots dat we hebben meegewerkt aan de totstandkoming van deze meermalige 30cl bierfles voor Bavaria.“

Florent Renders, Manager Consumer Marketing bij Royal Swinkels Family Brewers, zegt over de samenwerking: “We zijn heel blij met het partnership met O-I. Binnen het gehele designtraject was de flesvorm de grootste puzzel. Hoe gaan we hem tegenover de oude standaard BNR fles, aspirationeler, doch herkenbaar Bavaria en tegelijkertijd ook passend bij het design en handelbaar voor de lijnen in de brouwerij houden? Daar is niet een compromis uit gekomen, maar een ultiem mooie trotse fles. En daar zijn wij dan weer trots op”.

Contacteer ons
John Kinnart Communications Consultant, Outsource Communications
John Kinnart Communications Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.